В Україні запрацювали нові штрафи за водіння «євроблях»

2030 0
У разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачають штраф у розмірі 85 тис. гривень.
ілюстративне фото: Радіо Трек

ілюстративне фото: Радіо Трек

Із 22 серпня в Україні набули чинності нові штрафні санкції за ввезення та користування автомобілями на європейських номерах. Про це повідомляє пресслужба ДФС України.

До цього часу власники автомобілів з іноземною реєстрацією мали змогу оформити свої автівки та уникнути таких штрафів.

Читайте також: Які найдорожчі та найдешевші євробляхи розмитнили на Львівщині

22 серпня набувають чинності нові санкції, зокрема:

  • у разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачають штраф у розмірі 85 тисяч грн;
  • якщо строк перевищили більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тисяч грн або такі авто конфіскують;
  • аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення;
  • також передбачають відповідальність за передачу «євробляхи» у володіння або розпорядження іншій особі та її використання у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.

Нагадаємо, закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили у листопаді торік. До 22 лютого розмитнити машину можна було зі знижкою 50%, а з лютого по 24 травня тривав перехідний період, за який водії ще могли розмитнити авто, але за повною вартістю. На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч автомобілів. Штрафи мали запровадити ще з 24 травня. Втім через протести, парламент вирішиввідтермінувати штрафування на три місяці.

Днями президент України Володимир Зеленський ініціював законопроєкт, яким пропонував знову відстрочити штрафи за «євробляхи» до кінця 2019 року. Це мало би бути останнім терміном продовження періоду розмитнення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!