В Україні офіційно стартувала виборча кампанія до місцевих виборів. Етапи

1906 0
Згодом мають утворити виборчі комісії, а кандидати – зареєструватися та провести свою передвиборчу агітацію.
Фото: Четверта студія

Фото: Четверта студія

5 вересня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія до місцевих виборів. Про це повідомили у Центральній виборчій комісії.

Читайте також: Місцеві вибори – 2020. Що зміниться?

До 6 вересня політичні партії мають подати до ЦВК документи про участь у місцевих виборах.

До 10 вересня має бути встановлено розмір грошової застави для виборчих округів усіх рівнів – сільського, селищного, районного в місті, міського, районного та  обласного.

Від 15 до 24 вересня триватиме офіційне висування усіх кандидатів на участь у місцевих виборах (депутат, сільський, селищний та міський голова). А до 2 жовтня будуть оприлюднені відомості про реєстрацію кандидатів.

Початок передвиборної агітації відбувається наступного дня після офіційної реєстрації кандидата або політичної партії.

До 5 жовтня триватиме прийом звернень про відмову від балотування політичних партій або кандидатів. А до 7 жовтня має бути затверджений текст виборчого бюлетеня. До 9 жовтня мають бути створені дільничні виборчі комісії, що до 13 жовтня передадуть до звичайних виборчих дільниць попередній список виборців для подальшого виготовлення іменних запрошень на вибори.

Запрошення на вибори виборці знайдуть у поштових скриньках до 15 жовтня, а до 19 жовтня відбуватиметься уточнення попередніх списків виборців. Уточнені списки мають бути на виборчих дільницях до 22 жовтня.

Читайте також: Уже не райцентр. Чи знають у Пустомитах, що з ними буде після втрати статусу

Від 23 жовтня до 20:00 25 жовтня – заборонено соціологічну діяльність, спрямовану на оприлюднення результатів опитування громадської думки, пов’язаної з виборами.

23 жовтня опівночі має припинитись передвиборна агітація. 24 жовтня – «день тиші».

До 20:00 23 жовтня є можливість оформити документ для права голосування за місцем перебування. Саме голосування триватиме з 8:00 до 20:00 25 жовтня.

Встановлення та оголошення підсумків голосування відбудеться до 3 та 6 листопада включно.

Читайте також: Винники оскаржують у суді створення Львівської ОТГ

Нагадаємо, що місцеві вибори в новому форматі призначили на 25 жовтня. Тоді обиратимуть голів ОТГ, міських голів, депутатів до районних і обласних рад.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!