В Україні планують створити систему, що попереджатиме про рейдерські захоплення

1229 0
Спершу надаватимуть можливість безкоштовно підписуватися на сповіщення про те, що їхня нерухомість чи бізнес змінює власника.
Фото: 112.ua

Фото: 112.ua

В Україні планують створити систему, яка буде попереджати громадян про те, що їхній бізнес чи нерухомість переходять комусь іншому. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив співзасновник Monobank Дмитро Дубілет, який є радником виконувача обов’язків голови СБУ Івана Баканова.

Він пропонує поділити реформу на три частини: спершу надаватимуть можливість безкоштовно підписуватися на сповіщення про те, що їхня нерухомість чи бізнес змінює власника. 

«Наразі подібний сервіс є, але він платний та стосується тільки нерухомості, і то не всієї. Наша мета – зробити сервіс безкоштовним, що буде охоплювати всі типи майна і буде доступний через різних провайдерів», – зазначив Дмитро Дубілет. 

Читайте також: Про рейдерські захоплення українців інформуватимуть sms-повідомленнями

Далі планують навчитися повідомляти громадян про захоплення майна, навіть якщо вони не підписані на сервіс. За словами радника очільника СБУ, нині в Україні немає «нормального реєстру з контактною інформацією громадян». Тому планують інтегрувати дані з бюро кредитних історій, які мають контактні дані більшості громадян.

Далі планують надсилати громадянам повідомлення не тільки про завершені угоди, а й про ті, що готуються.

«Якщо вашу квартиру чи бізнес уже віджали, то процес повернення може бути довгим і виснажливим. Ми повинні зробити так, щоб ви отримали повідомлення про реєстраційні дії ще на етапі підготовки», – зазначив Дмитро Дубілет.

Також він додав, що громадянам потрібно дати можливість загальмувати таку угоду. Наприклад, шляхом спрощення процедур подання скарг в антирейдерську комісію при Мін’юсті. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!