В Україні подорожчає молочна продукція. Чи суттєво зміняться ціни

973 0
Зростання цін очікують через те, що половину інгредієнтів для молочних продуктів привозять з-за кордону.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

В Україні до кінця року очікують зростання цін на молочну продукцію. Причиною є те, що наразі половина інгредієнтів для виготовлення молочної продукції імпортні. Про це в ефірі телемарафону повідомила генеральна директорка Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк.

Так, за її словами, близько половини інгредієнтів, які використовують під час виготовлення молочної продукції станом на сьогодні - імпортні, починаючи від упаковки та закінчуючи фруктовими наповнювачами чи заквасками. Саме тому, пояснює експертка, ми вже спостерігали зростання вартості молочної продукції на поличках на 20-25%.

«Маємо констатувати, що найближчим часом, до кінця року, ми ще будемо бачити зростання цін орієнтовно на 10%. Ми сподіваємося, що вищого зростання не буде»,  сказала Лавренюк.

Читайте також: На що можуть зростати ціни восени

Вона додала, що якщо гривня буде продовжувати просідати, то цінники можуть ще додатково зрости. Проте, за її словами, поки що таких передумов немає.   

Нагадаємо, раніше Державна служба статистики оприлюднила дані про ціни на товари і послуги в серпні. Зазначається, що на українських ринках і в магазинах найбільше додали в ціні яйця, цукор, сало та м'ясо. Водночас буряк, картопля та морква навпаки подешевшали.

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!