Із вересня в Україні по-новому будуватимуть дороги. Що зміниться

1977 0
Відповідно до нових вимог, буде можливість звужувати крайні ліві смуги на найбільших трасах і робити безпечнішу зупинкову смугу.
фото: пресслужба укравтодор

фото: пресслужба укравтодор

Із 1 вересня набувають чинності нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування доріг загального користування. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив  заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Зміни розробили фахівці ДП «ДерждорНДІ» та розповсюдили на будівництво нових, реконструкцію та капремонт наявних доріг поза межами населених пунктів.

Відповідно до нових вимог, буде можливість звужувати крайні ліві смуги на найбільших трасах і робити безпечнішу зупинкову смугу. А також:

  • проектувати протизасліплюючі екрани, а також шумові смуги, які допомагають водіям не засинати за кермом;
  • рекомендують влаштовувати SOS-станції на трасах для першої допомоги у випадку різних надзвичайних ситуацій;
  • робити розриви огородження для швидкого проїзду спецтехніки тощо.
     

Читайте також: У будинках вище 4 поверхів обов'язково проектуватимуть ліфти

Щодо якості дорожнього покриття є теж чимало нововведень. Зокрема, використання геосинтетиків і модифікованих бітумів для асфальтобетонних доріг, а також спеціальних перевантажувачів асфальтобетонної суміші.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!