В Україні пропонують заборонити продаж ліків дітям до 14 років

1018 0
Яких саме медичних препаратів стосуватиметься заборона або ж чи пошириться вона на всі ліки, наразі не відомо.
Фото: exo.in.ua

Фото: exo.in.ua

Профільний комітет Верховної ради пропонує заборонити продаж ліків в Україні особам до 14 років. За порушення заборони хочуть запровадити жорстку адміністративну відповідальність. Про це повідомив голова Комітету здоров’я нації Михайло Радуцький на своїй сторінці у Фейсбуку.

Так, комітет хоче внести зміни до статті 21 Закону України «Про лікарські засоби». Яких саме медичних препаратів стосуватиметься заборона або ж чи пошириться вона на всі ліки, наразі не відомо.

Читайте також: Львів’яни можуть отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки». Перелік аптек

«Згідно з цими змінами, реалізація лікарських засобів громадянам, які не досягли 14-річного віку, буде заборонена. У разі виникнення сумніву щодо віку покупця реалізація лікарських засобів буде здійснюватися за умови пред'явлення документа, що засвідчує його вік», – йдеться в повідомленні.

Відповідні заходи у Комітеті пропонують через збільшення кількості самогубств серед підлітків. А в разі порушення заборони загрожує штраф від шести до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Водночас за повторне порушення – від двадцяти п’яти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів.

Читайте також: В Україні створили онлайн-мапу аптек із безкоштовними ліками

Додамо, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), випадки самогубства з використанням лікарських засобів посідають друге місце за поширеністю, і близько 60% з них вчинили саме неповнолітні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!