В Україні пропонують зважувати міські автобуси. Так хочуть перевіряти, чи вони переповнені

3044 0
Днями Кабмін погодив цілодобовий ваговий контроль за вантажівками.
Фото: АТП-1

Фото: АТП-1

В Україні пропонують зважувати пасажирський транспорт, зокрема міський громадський, аби перевіряти кількість пасажирів. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час зустрічі «Безпека має значення», пише «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що наразі ваговий контроль діє лише для вантажівок. Водночас перевантаженими може бути і пасажирський транспорт і це потрібно контролювати.

«Оскільки коли в маршрутне таксі або автобус сідає більше людей, ніж допустима технічними параметрами норма, це ті самі ризики. Це – про небезпеку для пасажирів і учасників дорожнього руху», – каже міністр.

Владислав Криклій сказав, що потенціал габаритно-вагового контролю може бути розширено з вантажівок на пасажирські перевезення. І це все має працювати в єдиній системі.

Нагадаємо, що до кінця року на трасах України планують встановити 50 систем зважування в русі WIM, а до кінця 2021 року – ще 100. Перша така система запрацювала на в’їзді до Києва зі сторони Одеси рік тому.

Додамо, що через те, що перевантажений транспорт руйнує дороги, у спекотну погоду запроваджують обмеження на проїзд вантажівок та облаштовують їм місця для відстою. Днями Кабмін погодив цілодобовий ваговий контроль за вантажівками.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!