В Україні робитимуть два ПЛР-тести, щоб виявити штам «Омікрон»

1780 0
Пацієнт здаватиме зразки один раз, а досліджувати його будуть двічі.
Фото: depositphotos

Фото: depositphotos

У пацієнтів з атиповим перебігом коронавірусу будуть робити два ПЛР-тести, щоб виявити штам «Омікрон» і відстежувати його циркулювання країною. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін «Укрінформу».

Зразки будуть брати у пацієнтів з атиповим перебігом COVID-19, тобто безсимптомних і у надважких випадках. А також у тих, хто повернувся з-за кордону.

Спочатку буде проводитися звичайне ПЛР-тестування для підтвердження діагнозу, а потім наступне ПЛР-дослідження — для підтвердження або спростування штаму «Дельта». Обидва ПЛР-тести будуть робити за один раз.

«Пацієнт отримує встановлений діагноз, здавати зразки буде один раз, а зразок буде досліджуватися двічі. Усі ці процедури відбуватимуться після того, як пацієнт здав свій аналіз один раз. Далі він отримає або підтвердження, або спростування свого діагнозу», – каже Ігор Кузін.

Якщо не підтвердиться і «Дельта», тоді зразки відправлятимуть у лабораторію, щоб з’ясувати, чи це «Омікрон».

Читайте також: Штам Омікрон виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

Нагадаємо, що перший інфікований новим штамом коронавірусу «Омікрон» в Україні вже отримав негативний результат ПЛР-тесту. Про зараження новим варіантом у країні стало відомо 18 грудня.   

Крім того, в Україні вже пронозували, що скоро в нас може з’явитися новий штам коронавірусу Омікрон, хоча у час новорічних свят прогнозують стабільну ситуацію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!