В Україні розширили перелік осіб, які можуть отримати компенсацію за прихисток переселенців

1697 0
Також з початком опалювального сезону розмір компенсації планують збільшити.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

30 серпня Кабінет міністрів прийняв рішення про відміну вікових обмежень для громадян, які хочуть прихистити у себе внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Виплати під час війни. Яку міжнародну допомогу можуть отримати українці

Йдеться про внесення змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО. Відтак, у межах програми «Прихисток», яка діє відповідно до цього порядку, скасовано вікові для людей, які хочуть надати прихисток переселенцям. Тож тепер поселяти внутрішньо переміщених людей зможе будь-який охочий громадянин. Розширюється перелік осіб, які зможуть отримати компенсацію, а також запроваджується інформаційно-аналітична система, яка значно прискорить фінансування та опрацювання заяв на отримання компенсації.

Зі слів очільниці Мінінтеграції Ірини Верещук, за домовленістю з урядом повний обсяг витрат на компенсацію за розміщення ВПО планує фінансувати Товариство Червоного Хреста України.

«Це дозволить зекономити суттєві суми в держбюджеті (з березня по липень Товариство Червоного Хреста України виплатило вже понад 110 млн грн). Крім того, ведуться перемовини щодо підвищення розміру компенсації на опалювальний період у два рази – близько 900 грн/місяць на одну особу», – зазначила Верещук.

Додамо, що соціальна програма «Прихисток» діє з ініціативи уряду, основна мета якої – забезпечення житлом вимушених переселенців та допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи зможуть змінити адресу фактичного місця проживання у застосунку «Дія». Крім цього, вони можуть стати на облік для виплати допомоги.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!