В Україні студентам двох спеціальностей підвищать стипендії

3232 0
Більші стипендії отримуватимуть майбутні вчителі та інженери.
фото: haribhoomi.com

фото: haribhoomi.com

Для залучення талановитої молоді до навчання на дефіцитних спеціальностях у Державному бюджеті 2017 року пропонується суттєво збільшити розмір стипендії для вчителів та інженерів. Про це під час свого виступу у парламенті сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Розмір підвищених стипендій збільшиться до прожиткового мінімуму, а для залучення талановитої молоді до навчання на гостродефіцитних спеціальностях, таких як вчителі або інженери пропонується суттєво збільшити базовий розмір стипендії для навчання на цих спеціальностях», – зазначила Лілія Гриневич.

За її словами, професійно-технічна освіта теж отримає підтримку, оскільки Кабінет Міністрів визначив 19 професій загальнодержавного значення, навчання на яких фінансуватиметься з державного бюджету. Для цього в проекті бюджету на 2017 рік закладено майже 170 млн грн.

Читайте також: Вчителям піднімуть зарплату майже на 2 тисячі гривень

Нагадаємо, в Україні визначили дати реєстрації та проведення пробного ЗНО.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!