В Україні створять реєстр донорів крові. Що це означає

1099 0
Реєстр дозволить в автоматичному режимі підрахувати кількість донацій, що буде підставою для присвоєння статусу «Почесний донор України».
Фото: theukrainians.org

Фото: theukrainians.org

Уряд ухвалив постанову про створення Національного реєстру донорів крові та її компонентів. Постанова має посилити безпеку та якість донорської крові і компонентів крові, безпеку донорів й реципієнтів, а також осіб, яким заборонено виконувати донорську функцію. Про це повідомляє Урядовий портал.

Національний реєстр забезпечуватиме безпеку донора шляхом обліку даних про його медичний огляд, допуск чи відсторонення від донації, зроблені донації та можливі ускладнення, пов’язані з цим. Реєстр забезпечуватиме повну простежуваність руху донорської крові та компонентів крові від донора до реципієнта «від вени до вени». Обліковуватимуться результати як медичного огляду донорів перед донацією, так і результати тестувань крові на маркери інфекцій, що передаються з кров’ю.

Читайте також: Як стати донором крові. 10 порад

«Створення Реєстру посилить здійснення гемонагляду, сприятиме зміцненню і збереженню громадського здоров’я, матиме позитивний вплив на розвиток інституту донорства та забезпечення потреби медичної системи у донорській крові», – йдеться в постанові Кабміну.

Крім того, Реєстр дозволить в автоматичному режимі підрахувати кількість донацій, що буде підставою для присвоєння статусу «Почесний донор України».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!