В Україні створили платформу для історій про корупцію в системі освіти

1182 0
Мета цього проєкту – фіксувати факти академічної недоброчесності в українських наукових інституціях та закладах вищої освіти.
Фото: clutch.ua

Фото: clutch.ua

Після того, як набула розголосу історія львівської журналістки Олесі Яремчук про те, чи можна без хабарів захистити дисертацію та зізнань ще сотень людей про подібні історії, створили громадську ініціативу OsvitaLeaks.

Мета цього проєкту – фіксувати факти академічної недоброчесності в українських наукових інституціях та закладах вищої освіти.

Читайте також: У мережі з'явився сайт з університетами, де беруть хабарі

«Так, про це вже довідався прем’єр-міністр, Ганна Гопко ініціює депутатське звернення. Але, на жаль, в наших реаліях це ще нічого не означає. Як на мене, важливо не проґавити цей шанс, не забути про кричущі проблеми вже наступного дня», – йдеться на сторінці журналістки у Фейсбуку.

Якщо вас схиляли заплатити хабар під час вступу до вишу, складання заліку чи іспиту, якщо не могли захистити курсову, дипломну роботу, кандидатську чи докторську дисертацію через корупцію, стали жертвою знущання чи цькувань, розкажіть свою історію OsvitaLeaks. Вони не будуть оприлюднені, можна зберігати анонімність. Деталі можна прочитати на сторінці проєкту.

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова. Візуалізація

Викладені історії не будуть оприлюднені. Виключно за вашої згоди та бажання ми зможемо опублікувати інформацію чи передати її у правоохоронні органи.

«Рано чи пізно відчиниться вікно можливостей, і ми будемо готові. Ми використаємо всі зібрані матеріали для того, щоб цих осіб засудили та покарали, – чи надамо в чесний суд, чи покладемо на стіл чесного міністра. Рано чи пізно кожен із корупціонерів буде притягнений до відповідальності», – додають організатори платформи. 

Нагадаємо, що напередодні львівська журналістка та письменниця Олеся Яремчук для Української правди розповідала про те, чи можна захистити дисертацію без хабарів та фуршетів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!