В Україні суттєво зросли штрафи за хибні виклики екстренних служб

1463 0
Закон, яким Верховна рада збільшила штрафи за неправдивий виклик рятувальників, поліції та екстреної медичної допомоги, уже набрав чинності
Фото: Dyvys.info

Фото: Dyvys.info

Від сьогодні, 17 квітня, в Україні суттєво зросли штрафи за хибні виклики екстрених служб – рятувальників, поліцейських чи медиків «швидкої». Також збільшився штраф за порушення пожежної безпеки. Відповідний закон 16 квітня був опублікований у газеті «Голос України», а сьогодні, 17 квітня він набрав чинності.

Читайте також: Штрафи не лякають. На Львівщині патрульні виписали постанов на 700 тис.грн

Тепер, відповідно до закону, за неправдивий виклик рятувальників, поліції, екстреної медичної допомоги українцям загрожуватиме штраф від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів – це від 850 до 3400 гривень. Раніше за такі порушення штрафували на суму від 51 до 119 гривень.

Також збільшився розмір штрафу для ФОПів. За невиконання приписів, розпоряджень та постанов у сфері техногенної та пожежної безпеки, або створення перешкод для діяльності посадових осіб їм загрожує уже не від 8,5 до 119 гривень, а щонайменше 1 700 грн, або ж і усі 3 400 гривень. За повторне порушення передбачений штраф у розмірі 3 400-5 100 гривень (від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів).

Додамо, що 30 березня Верховна рада ухвалила законопроєкт № 4157 щодо збільшення штрафів за неправдивий виклик рятувальників, поліції та екстреної медичної допомоги.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!