В Україні цивільним дозволили стріляти в російських окупантів

3211 0
Стріляти у ворога можна і з власної зброї: нагородної, спортивної, мисливської.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Цивільним українцям дозволили стріляти в російських окупантів з будь-якої зброї. З 7 березня в Україні почав діяти закон «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України», який дозволяє цивільним українцям і іноземцям під час воєнного стану захищатися від російських окупантів зі зброєю в руках, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Читайте також: «Ми фашисти». Полонені російські військові розповіли, як вторглися в Україну

Зокрема, у законі йдеться, що:

  • Цивільні українці мають право отримати вогнепальну зброю і нарівні з військовими використовувати її проти російських агресорів. Жодного покарання за це не буде.
  • Стріляти у ворога можна і з власної зброї: нагородної, спортивної, мисливської.
  • Отриману від держави зброю і патрони доведеться здати до поліції після завершення війни.

 

«Вивчаймо і биймо ворога з усього, що під рукою», – йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Нагадаємо, що війська російського окупанта знищили в Україні сотні шкіл, десятки лікарень, тисячі житлових будинків. Сьогодні вони здійснили авіаналіт на пологовий і лікарню в Маріуполі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!