В Україні від сьогодні не можна розраховуватися 25-ма копійками та «старими» гривнями

6195 0
Магазини, ресторани, заклади сфери побуту їх більше не прийматимуть.
Фото: Mind.ua

Фото: Mind.ua

З 1 жовтня українці не зможуть використовувати під час розрахунків готівкою монети номіналом 25 копійок та банкноти старих зразків до 2003 року. Ці грошові знаки перестануть бути платіжними засобами.

Читайте також: Нацбанк виставив на аукціон виведені із обігу монети. Яка стартова ціна

З цієї дати усі магазини, ресторани, заклади сфери побуту не прийматимуть їх під час готівкових розрахунків, а залишки таких монет і банкнот до 16 жовтня 2020 року вони мають здати до кас банків України для зарахування на їх розрахункові рахунки.

Водночас українці упродовж наступних трьох років зможуть без обмежень безкоштовно обміняти їх: до 30 вересня наступного року в усіх відділеннях українських банків, і згодом ще в уповноважених банках Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ до 30 вересня 2023 року.

Читайте також: Львів'ян просять долучитися до благодійної акції «Монетки на життя»

Нагадаємо, що благодійний фонд «Запорука» закликає львів'ян віддати монети, які вивели з обігу на благодійність для допомоги онкохворим діткам. У Львові зібрані монети можна приносити в офіс благодійного фонду «Запорука», що на вул. Франка, 15 або на пл. Данила Галицького, 4 (офіс Інформаційно-освітнього волонтерсько проєкту «СонцеЛеви»).

Нацбанк виставив на онлайн-аукціон брухт монет, виведених з обігу, планують продати за більш, ніж 130 тисяч гривень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!