В Україні відкриють перший у світі пам’ятник Любомиру Гузару

3013 0
Пам’ятник Блаженнішому Любомиру встановлять у Вінниці.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

9 жовтня Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відкриє перший в Україні та світі пам’ятник Патріарху Любомиру Гузару. Його встановлять у Вінниці. Про це повідомляє пресслужба УГКЦ.

Читайте також: У Львові пропонують перейменувати площу Івана Франка на честь Любомира Гузара

З цієї нагоди у місті триватиме «Тиждень Патріарха Любомира Гузара. Прилучитися до великого». Щодня відбуватимуться заходи, спрямовані на те, щоб більше відкрити постать великого Патріарха Любомира та переосмислити його внесок у розбудову Церкви та України. Зокрема, 4-5 жовтня покажуть фільм про Блаженнішого Любомира «Бути Людиною», також представлять фотовиставку «Долучитися до великого» та експозиції з особистими речами Патріарха.

Також упродовж тижня пройдуть вистави, духовні вечори та вечори пам’яті. Відкриття пам’ятника Любомиру Гузару відбудеться у неділю, 9 жовтня. Його встановлять на площі біля храму Покрову Богородиці УГКЦ у Вінниці.

Читайте також: Чого нас вчив Любомир Гузар? Важливі тези Блаженнішого. Відео

Ідея встановлення першого в Україні та світі пам’ятника Блаженнішому Любомиру Гузару з’явилася у вінницької греко-католицької громади у 2019 році. Патріарх часто відвідував Вінницю з пастирськими візитами. Крім того, батько очільника УГКЦ, Ярослав Гузар був старшною (офіцером) Галицької Армії і служив у підрозділах, які у 1919-1920 роках дислокувались у Вінниці та Жмеринці.

Любомир Гузар – український церковний та громадський діяч, патрарх Української греко-католицької церкви у 2001-2011 роках. Народився у Львові у 1933 році. У 1958 році він став священником, у 1977 році – єпископом, а з 2001 року був кардиналом. Також був одним з кандидатів на папський престол.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!