В Україні вже перевірили 40 людей із підозрою на коронавірус

10546 0
У 35-ти людей вірус не підтвердили.
Фото: УП

Фото: УП

Центр громадського здоров’я отримав 40 підозр на коронавірус, із яких підтвердженим залишається один випадок у Чернівцях та 4 зразки – на стадії дослідження. Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.

Читайте також: Польща запроваджує санітарний контроль на кордоні з Україною

35 підозр не підтвердили. Більшість випадків із підозрою на коронавірус зафіксували у Чернівецькій області. У МОЗ просять усіх, хто повернувся з-за кордону, де були випадки захворювання на коронавірус, залишатися кілька днів вдома, у разі виявлення симптомів грипу та ГРВІ – самоізолюватися й повідомити про симптоми свого сімейного лікаря.

У МОЗ нагадують, що необхідно частіше мити руки, носити медичну маску лише якщо є симптоми грипу та ГРВІ, уникати контакту з людьми з симптомами, не торкатися обличчя, зокрема очей, рота і носа й термічно обробляти продукти.

Читайте також: Коронавірус в Україні. Як правильно користуватися антисептиком

Наразі в Україні виявили одного хворого на коронавірус, який разом із дружиною прилетів із Італії до Чернівців. Нині він перебуває в Чернівецькій інфекційній лікарні. Ще четверо українців хворі поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Одна пасажирка лайнера вже вилікувалася. 49 українців також перебувають на круїзному лайнері біля берегів Америки.

У світі ж зафіксували понад 114 тисяч випадків зараження вірусом, із них смертельних – більше 4 тисяч, а вилікувались – понад 64 тисячі інфікованих.

Інфографіка МОЗ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!