В Україні запрацював закон, що відтерміновує штрафи для «євробляхерів»

2321 0
Штрафи запровадять до 24 серпня.
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

22 травня запрацював закон про відтермінування штрафів за нерозмитнені авто на єврономерах, який прийняли 16 травня.

Читайте також: Які найдорожчі та найдешевші євробляхи розмитнили на Львівщині

Відповідно до змін Митного кодексу, штрафи за нерозмитнені автомобілі з Європи запрацюють через три місяці – до 24 серпня цього року.

Нагадаємо, що закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили у листопаді торік. До 22 лютого розмитнити машину можна було зі знижкою 50%, а з лютого по 24 травня тривав перехідний період, за який водії ще могли розмитнити авто, але за повною вартістю. На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч автомобілів.

Читайте також: Mercedes та Bentley: 10 найдорожчих розмитнених за пільговий період авто. Фото

24 травня в Україні мали запровадити штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов розмитнення авто. За використання нерозмитненого авто у підприємницьких цілях штраф мав становити 34 тисячі гривень. За повторне порушення закону розмір штрафу зросте до 170 тисяч гривень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!