В Україні запроваджують нові габаритно-вагові стандарти. Що зміниться

1395 0
Згідно з новими нормами, максимальну фактичну вагу для двовісного вантажного автомобіля встановили на рівні 18 тонн.
Фото: volvotrucks.com.ua

Фото: volvotrucks.com.ua

Кабінет Міністрів України підтримав постанову про лібералізації перевезень великогабаритних і великовагових вантажів, яким впроваджують європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень. Як повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури, в ухваленій постанові деталізували та уточнили максимально допустимі навантаження на вісь в залежності від кількості осей та міжосьової відстані.

Так, згідно з новими нормами, максимальну фактичну вагу для двовісного вантажного автомобіля встановили на рівні 18 тонн, 3-осьового – 25 тонн, 4-осьового – 32 тонни.

Окрім цього, встановили норми для тягачів із напівпричепами.

«Минулого року розпочали реформу системи габаритно-вагового контролю. Нам уже вдалося запустити близько 100 майданчиків WIM та посилити адміністративну відповідальність за перевантаження. Як наслідок, кількість порушень у порівнянні з попередніми роками знизилась у понад 30 разів. Наступний крок – перехід на європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень», – каже міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!