Як безкоштовно лікувати рак молочної залози. В Україні запустили чат-бот

1386 0
Чат-бот «Лікуйся» – інструмент в Telegram, який допоможе зорієнтуватися, в якому медичному закладі і які послуги можна отримати безоплатно.
ілюстративне фото: Народна правда

ілюстративне фото: Народна правда

В Україні запустили чат-бот «Лікуйся», який зорієнтує в безоплатних медичних послугах усіх, хто стикнувся із діагнозом «Рак молочної залози». Його мета – надати пацієнтам з онкологічними захворюваннями в доступній формі необхідну інформацію щодо лікування в межах Програми медичних гарантій. Про це повдіомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також: Як вберегти дітей від розвитку раку. МОЗ рекомендує

Для втілення чат-боту проаналізували великий обсяг даних: реєстри закладів охорони здоров’я, договори НСЗУ з онколікарнями тощо. Він допоможе кожному, хто стикнувся з діагнозом «Рак молочної залози», зорієнтуватися, в якому медичному закладі, які медичні послуги можна отримати безоплатно.

Ознайомитися з чат-ботом можна за посиланням. Користувач обирає послугу, після чого отримує покрокову інструкцію з необхідною інформацією.

«Багато пацієнтів не знають, які саме послуги в онкоцентрах є безоплатними, і через це існують стереотипи, що лікування онкології дуже дороге. Велика частина відмовляється від нього. Цей чат-бот допоможе людям розібратися, які послуги вони можуть отримати безкоштовно, і допоможе їм почати лікування. Чат-бот максимально легкий у використанні і доступний для усіх смартфонів та комп'ютерів», – каже Вікторія Романюк, співзасновниця ГО «Афіна. Жінки проти раку».

Читайте також: У Львові створили громадську організацію для жінок, які одужують від раку

Для довідки

Безоплатні медичні послуги, про які розповідає чат-бот, доступні в межах Програми медичних гарантій. Програма медичних гарантій – це програма, яка визначає перелік та обсяг медичних послуг та лікарських засобів, повну оплату надання яких пацієнтам гарантує держава коштом платників податків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!