В Україні запустили електронний реєстр відшкодування ПДВ

2132 0
Міністерство фінансів запустило реєстр відшкодування ПДВ. Наразі відбувається наповнення реєстру інформацією.
Фото:credit24.biz.ua

Фото:credit24.biz.ua

Кожен підприємець зможе перевірити в онлайн-режимі на якому етапі знаходиться його платіж. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Згідно з законодавством (Постанова КМУ №26 Про затвердження Порядку ведення Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість), реєстр має стати доступним від сьогодні, 3-го квітня.

Читайте також: В Україні створили онлайн-реєстр боржників за комуналку

Запуск електронного реєстру відшкодування ПДВ було передбачено антикорупційним законом 1797, який прийнято в кінці 2016 року.

Вхідну інформацію в реєстр формує ДФС на підставі заявок бізнесу, а після цього вносить її в реєстр. Узгодження суми відбуватиметься не більше 30-ти днів, а в передбачених законом випадках – не більше 60-ти днів. На наступний день після закінчення цього строку має відбутись автоматичне відшкодування. Воно відбуватиметься в хронологічному порядку, тобто той, хто перший подав заявку, першим отримає відшкодування.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!