В Україні запустили інтерактивну карту з правилами виїзду за кордон під час пандемії

6098 0
Карту підтримуватимуть до тих пір, поки у світі залишатимуться обмеження, пов'язані з пандемією.
фото: скріншот з карти

фото: скріншот з карти

Міністерство закордонних справ запустило інтерактивну карту з інформацією про дозволи та обмеження в'їзду до країн під час пандемії коронавірусу. Про це на брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Карта має два розділи. Зокрема, йдеться про правила транзитного проїзду та правила в'їзду за кордон для громадян України. На карті різними кольорами показали, чи є обмеження для українців на перетин кордонів.

Натиснувши на потрібну карту, з'являється пояснення обмежень або дозволів для українців, а також останнє оновлення інформації. Дані на мапі регулярно оновлюватимуть посольства України в різних країнах.

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

Із картою можна ознайомитись за посиланням.

Міністр також додав, що карту підтримуватимуть до тих пір, поки у світі залишатимуться обмеження, пов'язані з пандемією. Окрім цього, він порекомендував українцям, які планують виїжджати за кордон, зареєструватися у системі «Друг».

Цей проєкт поки що використовують для попередження, за потреби — розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном: природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!