В Україні збільшили кількість призовників. Доки роздаватимуть повістки?

3042 0
В Україні знову почали розносити повістки, хоча осінній призов на строкову службу мав закінчитися 30 листопада.
фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

Причини тому дві. Перша – терміни призову зміщені на місяць вперед. «За указом президента терміни призову зміщені (призов мав початися з 1 жовтня, але через місцеві вибори 25 жовтня початок змістили на 1 листопада. – Авт.), але не скорочені, тому будемо набирати військовозобов’язаних до 31 грудня», – уточнив нам черговий офіцер облвійськкомату.

Друга причина – Кабмін своєю постановою від 25 листопада призвав до лав Нацгвардії ще 1 тисячу «багнетів» (бійців-піхотинців), роз’яснила начальник прес-служби Міноборони Оксана Гаврилюк. Тобто тепер призвуть не 11 тисяч строковиків, як повідомлялося раніше, а 12. Про причини додаткового набору в Міноборони не говорять, але обіцяють не відправляти новобранців на Донбас.

У Генштабі пояснили, що сьома хвиля мобілізації орієнтовно готується на лютий 2016-го. Скільки планується мобілізувати бійців, поки не повідомляють (раніше призвали в кожній хвилі по 20-50 тис. осіб).

Нагадаємо, що під час осіннього призову на військову службу відправлять 11006 новобранців. З Львівської області заплановано призвати 620 осіб. Це третій показник по Україні після Дніпропетровської (1094 особи) та Харківської (648 осіб) областей. Призову пiдлягають чоловiки вiком вiд 20 до 27 рокiв. Термiн проходження строкової служби для чоловiкiв, якi мають вищу освiту, – 12 мiсяцiв, без вищої освiти – пiвтора року.

Джерело: finance.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!