В Україні зміниться контроль за якістю продуктів

2441 0
Із 4 квітня в Україні почне роботу нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів.
фото: ghall.com.ua

фото: ghall.com.ua

Із середи, 4 квітня, в Україні впроваджують нову систему контролю за якістю харчових продуктів. Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Згідно зі змінами, в Україні мають створити умови для забезпечення якості та безпеки харчової продукції для споживачів. Крім цього встановлять чіткі процедури перевірок, що дозволить звести до мінімуму корупційні ризики і посприяти розвитку чесної конкуренції.

У повідомленні наголошується, що підприємства будуть перевіряти залежно від ступеня ризику для життя і здоров’я людей. Наприклад, у магазині, де продають упаковану продукцію тривалого зберігання, ризиків менше, ніж у магазині, де продається свіже м’ясо.

Також, за новим законом, інспектори Держспоживслужби здійснюватимуть перевірки відповідно до акту перевірки. Цей документ повинен містити вичерпну інформацію про кількість питань для перевірки і повинен бути публічним.

Читайте також: Їсти корисно. Три заклади здорового харчування у Львові

За порушення нових правил передбачені штрафні санкції на суму до 70 тис. гривень, залежно від правопорушення.

Якщо будуть виявлені фактори, що представляють загрозу для життя і здоров’я людини, інспектор зможе тимчасово призупинити виробництво або обіг товарів або кормів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!