В Україні зросли обсяги споживання електроенергії

910 0
В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності.
ФОТО GETTY IMAGES

ФОТО GETTY IMAGES

В Україні зросли обсяги споживання електроенергії через зниження температури та пошкодження енергетичної інфраструктури.

Джерело: Укренерго

Станом на 18 грудня триває процес відновлення роботи енергосистеми, проте обсяги споживання електроенергії збільшились у порівнянні з суботою, що вплинуло на показники дефіциту в систем. На дефіцит в енергосистемі вплинули як пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури під час 9 ракетного удару, так і сезонне зниження температури. Крім того, атомні станції вийшли на планову потужність. Виняток – окупована Запорізька АЕС продовжує знаходитись в режимі зупинки блоків. 

Читайте також: Загроза ракетних ударів та складна ситуація з електропостачанням. Головне за добу на Львівщині

«Всім обленерго доведені ліміти споживання.  При їх перевищенні можуть бути застосовані аварійні відключення», – зазначили в «Укренерго», – йдеться в повідомленні.

Також погодні умови (посилення морозів, сильний вітер) ускладнюють ремонтні роботи, які тривають по всій Україні в високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні сказав, що в Україні є проблеми з постачанням тепла, великі проблеми з водопостачанням. Найскладніша ситуація – у Київській, Вінницькій та Львівській областях.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!