В Україні зросли штрафи за порушення правил дорожнього руху та паркування

3950 0
Порушників паркування разом із патрульними штрафуватимуть інспектори паркування, які у Львові запрацюють із середини жовтня.
Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

З 27 вересня в Україні набувають чинності нові правила дорожнього руху та штрафи за неправильне паркування. Зокрема, за порушення правил паркування розмір штрафу становитиме у 20 разів більшу суму від вартості однієї години паркування.

Читайте також: Українцям пояснили зміни правил дорожнього руху. Інфографіка

За стоянку посеред дороги, на пішохідному переході чи трамвайних коліях можуть евакуювати автомобіль на штрафмайданчик без присутності власника. У цьому патрульним допомагатимуть інспектори паркування, які у Львові запрацюють із середини жовтня. 

Спочатку їх буде 20 — по 5-6 інспекторів на район. Квитанції за порушення правил паркування залишатимуть на склі автомобіля, навіть якщо на місці відсутній власник авто. Також інспектори робитимуть фотофіксацію порушень, які згодом можна буде переглянути на сайті Львівської міськради. Відповідні постанови про штраф також розсилатимуть за місцем проживання власника авто. 

Читайте також: В Україні зросли штрафи за неправильне паркування. Деталі

Нагадаємо, що відповідні зміни до законодавства про штрафи за ініціативи Міністерства внутрішніх справ затвердили торік у листопаді. Втім, за словами керівника Патрульної поліції Львівщини, поліцейській досі не отримали технічних пристроїв для автоматичного зчитування швидкості автомобіля та фото- і відеофіксації порушення.

Вікторія Ейсмунт

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!