В українців зросла довіра до ЗСУ та Зеленського, а до церкви впала, – опитування

1468 0
Також соціологи помітили покращення довіри до двох силових структур – СБУ та Нацполіції.
ФОТО: PEXELS

ФОТО: PEXELS

За рік в українців зросла довіра до Збройних сил, президента Володимира Зеленського та волонтерів. Водночас до церкви довіра зменшилась. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке проводили 4-27 грудня 2022 року.

Так, у грудні 2021 року Збройним силам України довіряли 72% опитаних, а у грудні 2022-го – вже 96%. Баланс довіри-недовіри ЗСУ становить +96%, у грудні 2021-го було +60%. У грудні 2021-го Володимиру Зеленському довіряли 27% респондентів, а баланс довіри був від'ємним -23% – тобто було більше тих, хто не довіряв, ніж довіряв. Однак упродовж минулого року довіра до Зеленського зросла до 84%, а баланс становить +80%. До волонтерів за рік теж зросла довіра: з 68% до 84%. Баланс довіри-недовіри також покращився – з +57% до +81%. Однак, простежується погіршення ставлення до церкви. Частка тих, хто довіряє церкві, знизилася з 51% до 44%.

Читайте також: Українці назвали нації, до яких мають найбільші етнічні упередження. Опитування

Також соціологи помітили покращення довіри до двох силових структур – до СБУ (з 29% до 63%) та Нацполіції (з 30% до 58%). Також зросла довіра до Кабміну (з 14% до 52%) і Верховної Ради (з 11% до 35%). За останній рік покращилася довіра до українських медіа (з 32% до 57%). Натомість і до того низька довіра до російських медіа впала ще — із 3% до 1%. 

Нагадаємо, майже 90% громадян вважають, що влада не погодиться на неприйнятні для України компроміси з росією

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!