Yakaboo відреагувала на слова гендиректора про «жінок, що витрачають гроші чоловіків»

2690 0
Людей у соцмережах обурило, на їх думку, сексистське висловлювання управлінця компанії.
Іван Богдан. Фото: з відкритих джерел

Іван Богдан. Фото: з відкритих джерел

Цими днями навколо книжкового магазину Yakaboo стався скандал. У соцмережах обурились через висловлювання генерального директора Івана Богдана, яке люди назвали сексистськими. 

Так, піс час дискусії «Українська книга: після війни, геть від москви» він назвав цільову аудиторію свого магазину «жінками, які витрачають гроші чоловіків». Характеризуючи українського покупця книг, він сказав, що книжок «більше купують жінки, як завжди витрачають кошти, які заробляють чоловіки». 

Користувачів українських соцмереж це висловлювання обурило. Зокрема, пишуть:

«Часто купувала книжки в Yakaboo. Жодного разу не просила в чоловіка гроші на такі покупки», «Доки в Україні будуть звучати сексистські заяви? Ми точно йдемо в Європу?», «Я працюю постійно й багато, здатна сама себе забезпечити, а тут якесь одоробло пише, що жінки витрачають гроші чоловіків та ще й в такій зневажливій формі» тощо.

Читайте також: Що робити у разі ядерного удару. Інструкція

У Yakaboo віреагували на це та повідомили про відсторонення Івана Богдана від посади. 

«СЕО Yakaboo Іван Богдан припустився дуже прикрої помилки, невдало висловившись про жінок під час публічної дискусії. Ми впевнені, Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень в питаннях гендеру та завжди ставився до жінок з повагою. Але його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує наша компанія, наші акціонери, наша команда. У зв’язку з цим ми ухвалили єдине можливе рішення. Іван Богдан відсторонений від управління компанією», – йдеться у повідомленні компанії. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я опублікувало ілюстрації, якими закликають українців залишатися вдома. На ілюстрації з жінкою вказано, що вона залишається вдома й має змогу зробити вологе прибирання й продезінфікувати оселю, а чоловік – пройти онлайн-курси. Ці зображення викликали чимало обурливих коментарів у мережі. Зокрема, на сексизми в ілюстраціях звернула увагу спільнота Гендер у деталях.

Софіко Векуа
_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!