Київ

В зеленій зоні на Прирічній в Києві, де планують побудувати паркінг, висадять дерева

1059 0
До висадки дерев долучиться КП УЗН Оболонського району

На Прирічній вулиці на Оболоні, де міська влада планує побудувати паркінг за 120 млн, висадять нові дерева замість спиляних минулого тижня. Про це повідомили активісти ГО «Парк Прирічна».

При цьому до висадки дерев долучиться КП УЗН Оболонського району.

«Чудова новина! Вже цієї суботи в Парку Прирічна з'являться нові дерева. Домовились з КП УЗН Оболонського району 15.04 (субота) провести толоку та висадити дерева на цій чудовій галявині», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для того, щоб правильно підготувати місце висадки, а нові зелені легені парку прижилися, фахівці УЗН проведуть планування території (бо поруч є впадина біля колектора), рекультивацію грунту, корчування та пониження пнів. Дані роботи необхідно провести до висадження дерев.

І вже 15 квітня, якщо погода буде сприяти, під наглядом фахівців, активісти висадять нові дерева.

Читайте також: коли почнеться будівництво величезного паркінгу на Оболоні та яку схему з 16 га можуть провернути

Нагадаємо, на вулиці Прирічній, що неподалік від Оболонської набережної, планують побудувати підземно-наземний паркінг за 120 мільйонів гривень. Про це ідеться у проєкті змін до бюджету Києва на 2023 рік.

В КМДА наполягають, що паркінг збудують у рамках облаштування великої рекреаційної зони, у яку увійде парк «Наталка», набережна та острів Оболонський. Аби відвідувачі змогли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття.

Водночас активісти ГО «Парк Прирічна» вимагають створити на цьому місці парк. Вони також запропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони.

Минулого тижня стало відомо, що у зазначеній зеленій зоні почали вирубати дерева. Також активісти повідомили, що в ніч на 10 квітня було знищено близько 60 дерев. При цьому в КМДА спростували інформацію про видалення дерев на вулиці Прирічній в Оболонському районі, та зазначили, що вона не відповідає дійсності. Натомість у відповідь на запит «Твого міста» у «Київзеленбуд» все ж визнали, що вирубка була.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!