«Океан Ельзи» дав концерт у Львові. Вакарчук каже, що це не політична агітація

9474 0
Він запевнив, що агітації під час безпосередньо виступу гурту не буде.
Фото: Голос

Фото: Голос

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив, що концерт гурту «Океан Ельзи», який сьогодні ввечері відбувається на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, не є політичною агітацією.

Читайте також: Як «Голос» Вакарчука забирає електорат Зеленського на Львівщині

«Ми адресні запрошення і квитки на концерти не роздаємо. Наші концерти безкоштовні і відкриті для всіх», – сказав Святослав Вакарчук під час брифінгу у Львові.

За його словами, перед концертом виступатимуть члени його команди, втім під час виступу самого гурту будуть заборонені будь які політичні гасла та агітація. У разі чого, він обіцяє зупинити концерт.

«Чи концерт групи "Океан Ельзи" агітацією? Є. Це агітація якісної європейської музики. Чи є наші концерти політичною агітацією? Ні, не є, тому що там немає жодного слова про політику, жодного слова про наші політичні лозунги. І жодних графічних зображень під час виходу "Океан Ельзи" не буде. Це є наша принципова позиція», – додав Святослав Вакарчук.

Він також зазначив, що востаннє гурт агітував за політичну силу у 2004 році під час Помаранчевої революції.

Читайте також: Вони йдуть, ми вибираємо. Усе про вибори, списки партій та можливі квоти

Крім цього, Святослав Вакарчук сказав, що його партія не збирається об’єднуватись з іншими політсилами. Водночас координатор «Голосу» на Львівщині Роман Лозинський також сказав, що партія йтиме в парламент самостійно, без підтримки інших політичних брендів.

Додамо, що серед мажоритарників «Голосу» у Львові та у Львівській області будуть колишні члени УГП, серед яких Наталія Піпа (115) з ГО «Кращий Сихів», Галина Васильченко (118) – колишня голова львівського осередку УГП, Олег Шиба (119) – президент Першого добровольчого мобільного шпиталю іменф Миколи Пирогова і волонтер, Віталій Андрейко (122) – депутат Яворівської райради, Тарас Чолій (123) – депутат ЛМР, громадський діяч, Володимир Гаврон (126) – депутат Жидачівської райради, волонтер. Згодом до них додались Марта Романяк (116) – керівниця управління інформаційних технологій ЛМР, Ярослав Рущишин (117) – підприємець, співзасновник Студентського братства, Тарас Єлейко (120) – військовий, Дмитро Огньов (121) – директор фермерського господарства «Меринос-Захід», Валентина Ведровська (124) – засновниця БФ «Українська галицька фундація».

Читайте також: Куди веде Україну Зеленський та чого від нього очікує Європа

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський достроково припинив повноваження Верховної Ради, а нові вибори призначив на 21 липня. Втім наразі справу про дострокові вибори розглядає Конституційний суд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!