Вакцина CoronaVac проти Covid-19 запобігає госпіталізації на 96%. Дослідження

3384 0
В Україні нею вже щепилися близько 1,18 млн людей.
Фото: AP/Esteban Felix

Фото: AP/Esteban Felix

Згідно з дослідженням, яке провели на 128 тисячах медичних працівників в Індонезії, яких щепили вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech із січня по березень 2021 року, ця вакцина ефективна на 96% у запобіганні госпіталізації, йдеться в Міністерстві охорони здоров’я України.

Читайте також: Повна вакцинація від Covid-19 втричі знижує ризик заразитися. Дослідження

В дослідженні також йдеться про те, що CoronaVac на 98% ефективна у запобіганні смерті та на 94% - у запобіганні симптоматичній хворобі.

Станом на 10 серпня Україна отримала 5 677 756 доз вакцини CoronaVac/Sinovac Biotech. В Україні цією вакциною щепилися майже 1,18 млн українців, вона запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, зазначають у МОЗ.

Нагадаємо, що CoronaVac — це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, «знешкоджений» вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

Читайте також: Компанія Moderna заявила про ефективність третьої дози вакцини

Додамо, що компанія Moderna заявила, що через пів року після проходження повного курсу вакцинації необхідно буде повторити ще одне щеплення від коронавірусу, адже це зможе забезпечити від штаму «Дельта».

Через шість місяців після другої дози Moderna ефективна близько на 93%, однак у компанії кажуть, що новий штам вірусу «Дельта» є дуже небезпечним, тому потрібно бути пильними.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!