Вакцини для відомих. У Львові створили Google-форму для щеплення від Covid-19

3207 0
Щоб отримати щеплення поза чергою, варто заповнити спеціальну Google-форму.
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

Від початку вакцинації проти коронавірусу на Львівщині першу дозу вакцини вже отримали 1119 осіб. Практично усі – медики лікарень, які працюють із ковідними хворими. Водночас 14 осіб із числа публічних діячів на Львівщині провакцинували поза чергою. Про це Тvoemisto.tv розповів координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут.

Читайте також: Медики, що відмовились від щеплення проти Сovid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

За його словами, щеплення поза чергою отримали голова Львівської ОДА Максим Козицький, колишній голова Львівської облради Олександр Ганущин, кілька міських голів, зокрема Моршина та Червонограда, голова ОТГ Підбужа, а також кілька районних журналістів та директор школи в одному зі сіл області.

«Наша основна мета – аби жодна доза не пропала. Відтак, коли флакон із вакциною відкрили, але осіб, яких би щепили немає, працівники мобільних бригад на щеплення можуть запросити людей з числа громадських діячів. Для цього буквально учора Центр громадського здоров’я Львівщини опублікував Гугл-форму, за якою можна записатися на позачергову вакцинацію від коронавірусу залишковими дозами вакцини», – каже Олег Когут.

Читайте також: Як проходить вакцинація від коронавірусу у Львові. Від питань до відповідей

Щеплення поза чергою, зі слів координатора з вакцинації на Львівщині, через Google-форму можуть отримати лідери громадської думки. Йдеться про медиків, які не пройшли вакцинацію, осіб, які виконують обов’язки державних управлінців, громадських діячів культури, спорту, науки тощо.

Буквально за день у формі вже зареєструвалися близько 50 осіб. З їх числа залишковими дозами вакцини наразі не скористався ніхто.

«У Львові немає залишкових доз вакцини, бо людей, які підлягають вакцинації, багато. Вони швидше можуть бути у районах. Але поки нікого зі списку зареєстрованих у гугл-формі вакциновано не було. Усі списки матимуть мобільні бригаді. Якщо у них залишиться якась доза вакцин, то відразу телефонуватимуть особі зі списку і в порядку черговості будуть вакцинувати», – додав Олег Когут.

Читайте також: МОЗ дозволило щеплювати залишками вакцини від Сovid-19 громадських діячів

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!