Валерій Залужний приїхав у Львів та якою буде ціна на газ та електроенергію. Підсумки доби

2083 0
Нині 1 травня та 432 доба героїчного протистояння російській агресії.
Валерій Залужний/ Фото з Facebook Андрія Садового

Валерій Залужний/ Фото з Facebook Андрія Садового

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 04:19, відбій – о 06:33. На Львівщині «прильотів» не зафіксовано. За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва сили української ППО знищили усі ворожі ракети та БпЛА.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, під час масованої ракетної атаки вночі 1 травня знищено 15 крилатих ракет ворога із 18.

Ситуація на фронті: Два українські підприємства оборонно-промислового комплексу підписали три нові угоди з турецькою компанією Baykar, яка виробляє безпілотні літальні апарати «Байрактари». «Деталі, певна річ, не розкажу, та запевняю, ці контракти дають нашій країні експортний виторг і зброю нового покоління», – зазначив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишин.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбили понад 36 його атак на цих ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 9 ударів по районах зосередження особового складу противника. Уражено 2 райони зосередження ворожої артилерії та логістичний центр російських окупантів. Збито розвідувальний БпЛА типу «Орлан-10».

Читайте також: У Львові відбудеться виставка, де збиратимуть кошти для українських захисників. Кошти скерують на забезпечення потреб підрозділів ЗСУ, які готуються до контрнаступу.

Ключові події:

1. До Львова приїхав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Фото із зустрічі опублікував міський голова Андрій Садовий. «Після цієї зустрічі маємо що згадати, але не маємо що розказати. Поки що», – так прокоментував Садовий.

Читайте також: Три львівські університети потрапили у десятку найкращих за науковими публікаціями. Зокрема, ЛНУ імені Івана Франка посів третє місце в рейтингу. Науковці цього університету опублікували 9,3 тис. статей, та отримали понад 65 тис. цитувань на свої публікації. НУ «Львівська політехніка» зайняла восьме місце рейтингу – 11,7 тис статей та понад 56 тис. цитувань. На девʼятьому місці опинився ЛНМУ імені Данила Галицького. Викладачі медзакладу підготували 2 тис. статей, які цитували понад 18,7 тис. разів;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 травня. Серед них: перерахунок субсидії, травневі свята і вихідні та реєстрація на проходження основної сесії Національного мультипредметного тесту.

На  цю ж тему: З 1 травня в Україні скасовують одне з обмежень для водіїв. Йдеться про обов’язкове увімкнення ближнього світла фар або денних ходових вогнів поза межами населених пунктів згідно з правилами дорожнього руху.

Та: Нині у Львові розпочнуть щорічні гідравлічні випробування. Де не буде гарячої води. Теплопостачальні підприємства Львова – ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» готуються до нового опалювального сезону 2023-2024 року;

3. В Україні планують підвищити ціни на електроенергію. Зараз опрацьовують питання щодо того, на скільки повинен зрости тариф.

Читайте також: «Нафтогаз» залишив незмінною ціну на газ для населення ще на рік. «Це рішення було прийнято з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні. Попри всю складність ситуації ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов;

4. Чехія планує запустити залізничний рейс із Праги до Львова. Чеська державна залізнична компанія спільно з польською «PKP» та Укрзалізницею планують відкрити сполучення з Праги до Львова з пересадкою у Перемишлі. Очікується, що сполучення відкриють з червня 2023 року і функціонуватиме на основі єдиного міжнародного своєчасного квитка.

Читайте також: У поліції пояснили, які комбінації літер заборонені на номерних знаках авто. Йдеться про ті, що виготовляються за індивідуальними замовленнями власників;

5. Скільки львів'яни відпочиватимуть у травні та чи будуть додаткові вихідні. В Україні 1, 8 та 9 травня є державними святами. Однак через діючий воєнний стан цього року львівʼяни не матимуть додаткових вихідних днів. Українці відпочиватимуть традиційно у суботу та неділю: 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, 28 числа.

На цю ж тему: Потепління до +24. якою буде погода на початку травня у Львові. 1 травня вночі і вранці на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозок 0 – 2°. Температура вдень становитиме від 16 до 18° тепла. 2 травня без опадів. Температура вночі 1° – 6°, вдень – від 19° до 24° тепла. 3 травня вночі місцями, вдень по всій території невеликий дощ. Температура вночі – від 5 до 10° тепла, вдень +12° – +17°. 4 травня – невеликий дощ. 5 травня вдень температура коливатиметься від 11 до 16°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!