«Вам має бути соромно». Львівський чиновник закликав не «писати ахінею» про нерозчищені вулиці у місті

2760 0
Заступник департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий назвав скарги львів'ян про неприбирані вулиці ахінеєю.
Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

Комунальники у Львові впоралися з негодою дуже добре. Натомість ті, хто критикував у соцмережах комунальні служби та міську владу, не розбирається у ситуації і «писали ахінею». Про це у своєму блозі на Ютюбі вчора, 16 лютого, повідомив заступник департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: У Львові через заметілі скасовують десятки рейсів міжміських та приміських автобусів

«Мені приємно, що люди, побачивши ту надзвичайну роботу, почали дякувати. Звісно, що є ті, хто абсолютно не розбираються в ситуації і починають писати якусь ахінею», – каже він.

Він порадив тим, хто критикує роботу комунальних служб, вийти на вулиці і самостійно з лопатами в руках розчистити принаймні території біля своїх домівок та допомогти працівникам ОСББ чи управляючих компаній.

«Тим, хто не розібрався, має бути соромно від коментарів і необізнаності. Напевне, вам треба більше цікавитись перш, ніж щось писати, і думати, як люди, що ночами працюють, сприймають ваші недолугі коментарі… Але всім, хто долучився до прибирання, величезне дякую. Фактично на вас і тримається місто…», – говорить він.

Читайте також: Чи варто їхати у Карпати в негоду і яка ситуація у Славському

Чиновник також зазначив, що купувати для Львова більше снігоприбиральної техніки не є раціональним рішенням, оскільки сніг може падати лише тиждень протягом всього року.

«Якщо би ми всі, 800 тисяч людей, вийшли на вулицю прибирати, то сніг би закінчився через 15 хвилин. От і все», – додав Андрій Білий.

Минулого тижня, коли у Львові за кілька днів випала місячна норма опадів, працювало понад 150 одиниць снігоприбиральної техніки, долучались і будівельні компанії, і «ОНУР конструкціон інтернешнл» та ТОВ «Вельт Капітал», які займаються реконструкцією вулиці в місті.

Читайте також: Львів’ян попереджають про значну сніголавинну небезпеку в горах

Нагадаємо, через снігопад у понеділок, 8 лютого, уранці Львів паралізувало. Через нерозчищені дороги у Львові утворювались затори. Були затримки у русі громадського транспорту. Львів'яни поширювали фото нерозчищених доріг і тротуарів Львова, а також черг на зупинках громадського транспорту. Маршрутки були переповнені і курсували із значним порушенням графіку.

Міський голова Садовий вийшов разом із комунальниками і працівниками мерії розчищати місто, однак депутати міськради заявили, що розчищати вулиці слід було завчасно, а не тоді, коли в місті вже колапс, і робити це не заради фото і піару.

Також львів'яни почали поширювати фото та слова вдячності для сумлінних двірників, і навіть просили виписати їм премії. Ще у мережах з'явилося багато фото із міських дворів, на яких люди розкопують свої автомобілі і розчищають подвір'я. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!