У Львові розроблять програму підтримки для «історичних» аптек, які виготовляють ліки

2756 0
Через збільшення орендної плати з 12 до 65 тис грн аптека на Личаківській буде змушена підняти вартість ліків в 5-6 разів
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

У Львові обіцяють розробити програму для функціонування аптек, які виготовляють ліки. Про це йдеться на порталі депутатів ЛМР.

Зокрема, ТзОВ «Аптека №49» звернулася до мерії про продовження без аукціону договору оренди нежитлового приміщення на вулиці Личаківській,57. Директор аптеки Орест Мандюк каже, що приміщення розташоване в історичній частині міста і збудоване ще у 1908 році.

Читайте також: У Львові можуть закрити давню аптеку на Київській. Що там буде

«Наша аптека є однією з шести, які виготовляють ліки за індивідуальними рецептами. На нашій базі проходять практику з технології виготовлення ліків студенти медичного університету та медичного коледжу», – говорить Орест Мандюк.

Проте, за словами директора, через збільшення орендної плати з 12 тис грн до 65 тис грн аптека буде змушена підняти вартість ліків в 5-6 разів. 

Заступник міського голови Андрій Москаленко зазначив, що управління комунального майна та управління історичного середовища напрацюють окрему програму для функціонування аптек, які розташовані в історичній частині Львова і мають методологію виготовлення ліків.

Читайте також: Чи мають старовинні аптеки Львова шанс на відродження? Відео

Нагадаємо, що давню аптеку на вулиці Київській можуть закрити. Приміщення аптеки №38, що на вулиці Київській, 23, незабаром отримає нового орендаря, працівники готуються до виселення. Аптеці на вулиці Київській, 23 понад 100 років. Її відкрили у 1914-му, донині там не лише продавали готові, а й готували ліки.

Додамо, що у Львові раінше впровадили спеціальну програму для збереження історичних аптек. Програму розробили після того, як у місті прогриміли кілька скандалів із виселенням історичних аптек і переоблаштуванням приміщень під магазини. 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!