Політична реклама

Вартість страхових полісів «автоцивілки» в Україні зросте майже вдвічі

1569 0
Українських автомобілістів чекає черговий сюрприз – вартість «автоцивілки» для більшості з них виросте. Причина полягає у тому, що регулятор страхового ринку Нацфінпослуг з 29 грудня минулого року ввів нові коригуючі коефіцієнти, які страховики використовують при розрахунку цін на поліси ОСАЦВ.

Найбільше змінився «географічний» коефіцієнт. За підрахунками комісії зі страхування, – Українського товариства фінансових аналітиків, – найбільше ціна полісу виросла в наближених до Києва районних центрах – на 88%.

Значне зростання також відзначено у містах з населенням від 100 до 500 тис. і від 500 до 1 млн – більше 20%, а також у містах-мільйонниках і Києві – майже на 15%.

Ціна поліса буде збільшуватися не скрізь. «У регіонах вартість стає більш справедливою», – стверджує голова комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків В’ячеслав Черняховський.

За словами генерального директора Асоціації страхувальників України Леоніда Хоріна, зміни вигідні членам МТСБУ. «Ці зміни принесуть збільшення прибутку страховиків на 20-30%», – вважає він.

Таку думку йде врозріз з офіційною позицією Нацфінпослуг, яка не передбачає зміни вартості послуг в результаті введення нових коефіцієнтів.

«Нацфінпослуг ретельно опрацювала пропозиції МТСБУ та з метою недопущення можливого зростання вартості поліса встановила коригувальні коефіцієнти в рамках діючих значень», – стверджує регулятор на своєму сайті.

Крім регіонального коефіцієнта, змінився також і показник за стаж водіння. Тепер він може коливатися в межах від 1,0 до 1,76.

Також Держфінпослуг планує затвердити максимальні розміри страхових виплат при оформленні ДТП з використанням європротоколу в обсязі 10 тис. грн. За словами учасників ринку, під цю суму підпадає 60-70% всіх відшкодувань по ОСАЦВ.

Джерело: «Дело», переклад " ЗІК"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!