Важкі травми та переломи. Як почувається жінка, на яку в Парку культури впав паркан

2936 0
У момент падіння паркану жінка встигла відштовхнути коляску з дитиною, чим і вберегла її від травм.
Фото: varta1

Фото: varta1

У Львові, поблизу розважальної зони з динозаврами, що у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, під час прогулянки на 61-річну Марію впала ціла секція дерев’яного паркану. У результаті жінка потрапила у лікарню з важкими травмами та переломами. Про це Тvoemisto.tv повідомила донька Марта.

Читайте також: Завтра у Львові запрацює парк динозаврів. Локація, вартість

Минулого тижня Марія гуляла із своєю вихованицею, 1,5-річною дівчинкою, за якою доглядала. На щастя, із дитиною все гаразд.

«Мама йшла біля парку і в якусь мить на неї впала ціла секція, тобто стіна паркану. Її мало не забило. Вітру у той час не було. Швидше за все, паркан добре не зафіксували. Але навіть якщо б був вітер, це все одно халатність підрядників, які мали б все закріпити. Повз щоразу ходить чимало людей, бігають діти», – каже Марта.

За її словами, в момент падіння її мама встигла трохи відштовхнути візок з дитиною, чим і вберегла її від травм. Відразу після падіння, жінка зателефонувала батькові дитини, аби прийшов за дитиною.

«Відразу після падіння прибігли працівники парку і почали піднімати паркан. Вони запитали, чи їй допомогли піднестись, на що та відмовилася і попросила викликати швидку допомогу», – каже донька потерпілої.

Зараз жінка перебуває у 8-ій міській лікарні Львова. У неї перелом ключиці, перелом ноги в двох місцях гомілкової частини, забій ребер.

Як зазначив завідувач травматологічного відділення 8-ї міської лікарні Юрій Вовчко, жінці вже зробили дві операції, попереду ще можливі кілька.

Оскільки жінці потрібні ще операції, а згодом і реабілітація та відновлення, постраждала розраховує на допомогу та компенсацію від парку динозаврів.

Читайте також: Законсервований простір. Чого бракує культурі і відпочинку у львівському парку

«Мамі вже зробили дві операції – на ключиці, де вставили пластину, та ногу, де стоїть апарат Ілізарова. Але ще не все. Ще потрібна операція на ногу, яку лікарі планують провести у три етапи. Далі чекає реабілітація. Ми розраховуємо на допомогу та компенсацію від Динопарку. Зараз спілкуємося з ними в режимі адвоката. Якщо вони погоджуються на наші умови, а це компенсація за лікування, відшкодування матеріальної і моральної шкоди, плюс ііз врахуванням того, що мама щонайменше пів року не зможе працювати, то все вирішимо мирно. Якщо ні, подаватимемо до суду. Вважаємо, що це їхня халатність і вони мають відповісти», – каже Марта.

У Парку культури пояснили, що паркан повалив вітровій. «Це – погодні умови, це – нещасний випадок, після якого одразу закрили для відвідування територію парку і Парку динозаврів, зокрема. Паркан орендарі полагодили того ж дня, після чого парк відновив роботу», – йдеться у повідомленні.

Також у парку запевнили, що адміністрація Динопарку, яка орендує територію Парку Культури, і на території якої трапилася прикра подія, уже розпочала процес допомоги і компенсації матеріальних витрат постраждалій. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!