Ректор «Львівської політехніки» пояснив, чому підтримав Шкарлета на міністра освіти

6766 0
Юрій Бобало каже про досвід Шкарлета в керівництві університетом, і що той знає, «з якими викликами доводиться боротися вищій освіті».
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало пояснив Tvoemisto.tv, чому він підписав заяву на ім’я президента Зеленського з проханням пришвидшити призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України.

«Передовсім зазначу, що звернення до президента України щодо призначення міністром освіти та науки Сергія Миколайовича Шкарлета – це не чиєсь одноосібне рішення, – воно визріло після тривалих нарад із ректорами різних університетів, як відповідь на виклик, що постав перед освітянами – понад пів року профільне міністерство не мало очільника», – каже він.

Читайте також: Хибне призначення. Університет у Львові пояснив, чому проти т.в.о міністра Шкарлета

За таких умов, на думку Юрія Бобала, говорити про якийсь розвиток чи реформи не доводиться. Окрім цього, він каже про досвід Шкарлета в керівництві університетом, отже, той знає, «з якими викликами доводиться боротися вищій освіті».

«Можна багато сперечатися про політичні вподобання, та важливо, щоб таке стратегічно важливе міністерство очолював професіонал, який знатиме, на що в цей непростий час варто звертати увагу передовсім і вмів правильно розставити пріоритети», – додав Юрій Бобало.

Читайте також: Школа не формує бали ЗНО. Медалі треба давати батькам, дітям, репетиторам і вчителям

Нагадаємо, що голови об'єднань ректорів українських вишів та Профспілки працівників освіти і науки звертались до президента з проханням пришвидшити призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Серед них є підпис і ректора Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Бобала. Інформацію стосовно підпису підтвердили на мітингу у Львові проти призначення нового міністра, де були також студенти з «Львівської політехніки».

Такі протести проти новопризначеного міністра відбулися ще у кількох містах України (Миколаїв, Хмельницький, Чернівці, Суми, Харків, Київ, Житомир, Вінниця, Львів, Чернігів, Луцьк, Одеса, Тернопіль, Кривий Ріг). Зокрема, через те, що він був членом «Партії регіонів», також його звинувачують у плагіаті (науковці знайшли плагіат на семи сторінках статті з восьми).

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!