Активіст виграв у Львові суд після того, як вчепив поліцейським наліпку про неправильно припаркове авто

16816 0
Автору проєкту «Зупини лося» інкримінували дрібне хуліганство.
Фото: kiev.vgorode.ua

Фото: kiev.vgorode.ua

13 січня Галицький районний суд Львова закрив справу та визнав невинним громадського активіста та ведучого проєкту «Зупини лося» Костянтина Андріюка, який наприкінці листопада під час рейду наліпив інформаційну листівку на неправильно припарковане поліцейському авто. Про це Тvoemisto.tv розповів Костянтин Андріюк.

Читайте також: У пошуку вільного місця. Як у Львові вирішити проблему з паркуванням

За його словами, тоді поліцейські інкримінували активістам дрібне хуліганство, виписали адміністративний протокол та направили справу до суду.

«Наприкінці листопада ми проводили для проєкту «Зупини лося» рейд львівськими вулицями. Однією з них була вулиця Мартовича. Під час роботи виявили чимало порушників, які вздовж перекривали тротуар автівками. Серед цивільних машин були й поліцейські, то ж ми, звісно, наліпки вчепили і їм. Через камери спостереження вони це побачили та одразу вийшли до нас», – каже Костянтин Андріюк.

За словами ведучого проєкту, поліцейських наліпки образили, тож вони відразу попередили, що виписуватимуть адмінпротокол за начебто дрібне хуліганство.

«Ми пояснювали, що це не є порушенням і що всі перед законом рівні. Тим не менше, це їх не зупинило і протокол таки виписали. Ми не пручалися і не ухилялися, бо знали, що не винуваті», – каже він.

13 січня у Галицькому судді відбулося засідання.

«У суді з нас зняли всі звинувачення і визнали невинуватими. Справу закрили», – додав він.

Читайте також: Як працюють нові евакуатори у Львові. Фото, відео

Нагадаємо, що Кабмін встановив тарифи, за якими евакуація автомобілів до 2 тонн коштує 720 грн, штраф становить 520 грн, а перебування автомобіля на штраф-майданчику – від 144 грн на добу.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!