Україна отримає від Британії РСЗВ, яка влучає в ціль на відстані до 80 км. Що це за система

1717 0
Ці системи дарує Україні Британія і обіцяє постачати боєприпаси у великих кількостях.
РЗВС М270/Фото: з відкритих джерел

РЗВС М270/Фото: з відкритих джерел

Велика Британія подарує Україні реактивні системи залпового вогню M270, що здатні влучати в цілі на відстані до 80 кілометрів. Інформацію про це офіційно підтвердили на сайті британського міністерства оборони, передає Lb.ua. 

«Передова система озброєння М270, яка може з високою точністю вражати цілі на відстані до 80 км, суттєво підвищить боєздатність українських сил», – пояснюють у відомстві.

Разом з системою британці пообіцяли постачати боєприпаси до них у великих кількостях. 

Читайте також: Українські військові проводять успішні контратаки, зокрема й у Сіверодонецьку 

Зазначимо, що рішення міністра оборони Бена Воллеса ухвалили у відповідь на запит української сторони щодо високоточного озброєння великої дальності, щоб захищатися від російської важкої артилерії, яка була з руйнівним ефектом використана на Сході України.

Згодом президент України Володимир Зеленський написав, що під час телефонної розмови з прем’єр-міністром країни Борисом Джонсоном отримав підтвердження нового посиленого пакету оборонної підтримки України. 

Додамо, що Велика Британія – перша країна, яка надала українцям летальне озброєння. 

Що може РСЗВ MLRS M270

Як пише ВВС, MLRS був створений ще у 1970-х роках минулого століття, на озброєння почав надходити у 1983 році, і відтоді вже кілька разів модернізувався. Два пускові контейнери MLRS змонтовані на гусеничному шасі. У кожен пусковий контейнер можна зарядити по шість ракет калібру 277 міліметрів або одну оперативно-тактичну ракету ATACMS з дальністю до 300 кілометрів.

Крім неї MLRS може використовувати ще два типи боєприпасів. Перший – ракета М26 з максимальною дальністю 32 кілометри або її покращена сучасна версія M26A1 з дальністю до 45 кілометрів. Пусковий контейнер вміщує шість таких ракет. Другий боєприпас - керована ракета GMLRS з дальністю до 70 кілометрів



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!