Верещук закликала українців за кордоном не вертатись в Україну на зиму

1996 0
Віцепрем'єрка сказала, що повернення в Україну зараз означатиме знову наразити на небезпеку себе, своїх дітей та вразливих родичів.
Фото: armyinform

Фото: armyinform

Віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулась до українців, які з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну виїхали за кордон. Вона закликала їх, за можливості, не повертатись в країну у зимовий період.

Джерело: посадовиця заявила в ефірі Національного телемарафону.

Читайте також: Польща готова прийняти нову хвилю українських біженців

За її словами ті, у кого є можливість й надалі перебувати за кордоном – нехай перезимують там.

«Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить росія. Наші діти повинні жити і навчатися тут, але поки що утримаймось, тому що розуміємо, що ситуація погіршуватиметься, і зиму треба вижити. Переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта», – сказала міністерка.

Читайте також: Українцям у Польщі зменшать допомогу. Про що йдеться

Вона додала, що, звичайно, хотіла б, аби вже весною українці повернулись та спільно відновлювали Харківщину, Херсонщину й інші українські населені пункти.

Також віцепрем'єрка сказала, що повернення в Україну зараз означатиме знову наразити на небезпеку себе, своїх дітей та вразливих родичів.

Нагадаємо, Європейська комісія продовжить ще на один рік правила прийому і надання захисту українським біженцям.

 
Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!