​Верховний Суд підтвердив вирок ексочільнику Львівської облради, якого ВАКС посадив на 8 років

4521 0
Верховний Суд підтримав позицію прокурора САП та відмовив стороні захисту у задоволенні їхніх касаційних скарг.
Фото: wz.lviv.ua

Фото: wz.lviv.ua

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін вирок щодо колишнього директора Інституту агроекології НААН України, ексочільника Львівської облради Ореста Фурдичка, якого НАБУ піймало на хабарі в 500 тисяч доларів. Про це повідомили у Центрі протидії корупції. 

Заслухавши доводи сторін, Верховний Суд підтримав позицію прокурора Спеціальної антикорупційної прокуратури та відмовив стороні захисту у задоволенні їхніх касаційних скарг. У такий спосіб вирок ВАКС (8 років ув’язнення з конфіскацією майна) залишився в силі. Фурдичка також позбавили права протягом трьох років після відбуття покарання займати керівні посади на державних та комунальних підприємствах. 

Читайте також: Добродії на пів мільйона, або Що відбувається у справі Матиса і Шпитка

Нагадаємо, директора Інституту Ореста Фурдичка було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи, одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 300 тисяч доларів. Загалом сума неправомірної вигоди сягала 500 тисяч доларів США.

30 липня 2021 року ВАКС визнав ексдиректора Інституту винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна.

Нагадаємо, Орест Фурдичко на початку 90-х очолював лісову галузь Львівщини. Тоді преса звинувачувала його у масштабних зловживаннях повноваженнями у цій галузі. У 1990-1997 рр. Орест Фурдичко був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – був головою Львівської обласної ради. На початку 2000-х став народним депутатом України, а пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у Міністерстві охорони навколишнього середовища. 

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!