Київ

Комітет ВРУ підтримав законодавчу заборону евакуації авто. Ініціатива «Пасажири Києва» – проти

848 0
Після ухвалення законопроєкту таке авто інспектор з паркування евакуювати не зможе.
Фото із соцмереж

Фото із соцмереж

Комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури підтримав законопроект 9092-3, який серед всього передбачає, зокрема, заборону муніципальним інспекторам з паркування евакуйовувати авто за суттєві порушення правил паркування на час воєнного стану. Про це стало відомо з допису голови комітету Юрія Кісєль. У громадській ініціативі «Пасажири Києва» вказують на недоцільлність та низку прогалин. 
 

Як йдеться у пояснювальній записці, щоб «зберегти власні життя та здоров’я під час повітряної тривоги, водії змушені швидко залишати транспорт для пошуку укриття, часто порушуючи правила зупинки чи стоянки в межах населеного пункту, що є підставою для застосування тимчасового затримання транспорту».

При цьому жодних підтверджень цим словам немає, про що зазначено у науково-експертному висновку. Також експерти парламенту наголосили, що текст закону суперечить зазначеній меті, а також правам усіх учасників дорожнього руху, а саме дотриманню правил дорожнього руху іншими учасниками.

Після ухвалення законопроєкту таке авто інспектор з паркування евакуювати не зможе. Натомість повноваження нібито передадуть Національній поліції, хоча насправді це і так передбачено в чинній статті 265-2 КУпАП.

«Пасажири Києва» зазначають, що ухвалення цього законопроєкту призведе до відсутності системного відпрацювання місць масових порушень, через те, що поліція не буде під чай воєнного стану їздити та прибирати неправильно припарковані автівки.
 
«Фактично ми повернемось на 5 років назад до запровадження інституту інспекторів з паркування, коли поліція мала повноваження з евакуації, але системно цим не займалась. Як результат – запарковані в кілька рядів перехрестя, запарковані смуги громадського транспорту і 0 відповідальності», – додали в ініціативі.
 
За їхніми переконаннями депутати таку ініціативу ввели для себе: «Народним депутатам дуже не подобається, коли їх або їх друзів чи рідних карають за порушення ПДР. Тому вони з радістю підтримують такі недолугі законопроекти, щоб не нести відповідальність за свої порушення та стимулювати порушення серед громадян», – резюмують активісти.
 

Членами вказаного Комітету є автор законопроекту Володимир Крейденко, екскварталівець Юрій Корявченков (Юзік) і Микола Тищенко.

Нагадаємо, ПДР не забороняють паркуватися на велосмугах, вважають у Департаменті транспорту КМДА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!