МОЗ попереджає про шахраїв, які поширюють фейки про Covid-тисячу

1735 0
Міністерство охорони здоров'я не поширює в соціальних мережах інформацію про виплату грошей за щеплення від коронавірусу.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Під виглядом МОЗ у соціальних мережах поширюють фейкову інформацію про те, як вакцинованим громадянам отримати тисячу гривень, яку напередодні анонсував для щеплених президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заступницю міністра охорони здоров'я Марю Карчевич.

«Хочу прокоментувати ще один інцидент, який розганяють зараз у соціальних мережах. Під виглядом МОЗ в окремих групах публікують повідомлення з начебто офіційною інформацією про те, як отримати 1000 грн за щеплення від Covid-19. Ця інформація не є офіційною. Ми поки що не знаємо, хто ії поширює і в яких цілях», – каже вона.

Читайте також: Уряд виділив 67,5 млн грн на боротьбу з Дельта-штамом у регіонах

Водночас офіційний механізм того, як реалізуватиметься ця програма, тільки невдовзі мають представити.

Нагадаємо, що напередодні Володимир Зеленський анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Кошти в розмірі 1 тисячі гривень мають виплатити на віртуальні платіжні картки через «Дію». Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!