Від коронавірусу на Львівщині вакцинувалось лише 16,5% людей

1582 0
Цього абсолютно не достатньо, щоб створити колективний імунітет та зупинити пандемію.
Photo by CDC on Unsplash

Photo by CDC on Unsplash

На Львівщині станом на сьогодні, 28 вересня, від коронавірусної інфекції щеплення отримали трохи більше 750 тисяч людей, що становить 16,5% від дорослого населення. Як повідомив під час брифінгу координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут, цього недостатньо, щоб сформувати колективний імунітет і зупинити розвиток хвороби.

«Вакцинацію від Covid-19 зробили лише 16,5% мешканців Львівщини. Цього абсолютно не достатньо. Щоб створити колективний імунітет, потрібно вакцинувати хоча б у 5 разів більше людей», – каже він.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

За його словами, можливості для вакцинації нині є, зокрема, на Львівщині працює 181 пункт щеплення та 100 вакцинальних бригад. Достатньо також й самих вакцин. Наприклад, вакцини Astra Zeneca в області є близько 160 тис. доз, Coronavac – 200 тис. доз. Минулого тижня на Львівщину прибуло більше 48 тис. доз вакцини Comirnaty/Pfizer. Ще 27 тисяч планують отримати вже наприкінці цього тижня.

«Вакцини є, їх достатньо. Питання стоїть в розумінні необхідності вакцинації. Дуже важливо також вакцинуватися людям, старшим за 60 років та тим, хто має хронічні захворювання, бо вони ризикують перенести коронавірус з ускладненнями», – додав він.

Читайте також: У Моршині вдалося досягти колективного імунітету проти Covid-19

Нагадаємо, щоб коронавірусна інфекція не розповсюджувалась, потрібен колективний імунітет. Його вдасться досягти лише за умови щеплення 70% населення. Чи вдасться це зробити, досліджувало Tvoemisto.tv.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!