Від початку року львівські поліцейські впіймали понад пів тисячі нетверезих водіїв

1161 0
За місяць в області трапилось 20 ДТП за участю п’яних водіїв.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Від початку року правоохоронці Львівської області впіймали та склали протоколи на 559 осіб, які кермували автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, повідомляє Поліція Львівської області.

Читайте також: Не алкоголь. Якими є основні причини автотрощ на Львівщині та хто їх створює

Лише упродовж січня відбулося 20 дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих водіїв.

Минулого року набув чинності новий закон, який передбачає збільшення штрафу за нетверезе водіння. За перше правопорушення доведеться сплатити 17 тис. грн штрафу та на рік позбутися права кермувати. При повторному за рік порушенні сума штрафу становить 34 тис. грн, позбавлення прав на 3 роки та з можливим оплатним вилученням автомобіля. Третє протягом року порушення коштуватиме 51 тис. грн. Також водія позбавлять прав на 10 років та конфіскують транспортний засіб.

Читайте також: Алкоголь і кермо – несумісні. У Львові запустили соціальну рекламу про проблеми п’яного водіння

Якщо з вини п’яного водія загинула чи отримала тяжкі тілесні ушкодження людина, то йому загрожує до 12 років за ґратами.

Нагадаємо, як виглядає типовий водій-учасник аварій, де найбільш небезпечні ділянки на Львівщині та у Львові і які основні причини автотрощ – досліджувало Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!