Від початку року у Львівській громаді зафіксували 12 великих пожеж сухостою

727 0
Мешканців закликають не спалювати суху рослинність, оскільки це небезпечно, шкідливо та незаконно.
Фото умовне

Фото умовне

Від початку 2023 року у Львівській громаді зафіксували вже 12 великих пожеж сухостою. Їхня площа становила від 100 до 600 кв м. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Щодня рятувальники ліквідують загоряння на відкритих місцевостях, що, зазвичай, виникають через «традиційне» спалювання сухої трави та сміття. У зв'язку з повномасштабною війною в Україні, такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків війни і порятунку людей, надзвичайники змушені виїжджати на гасіння пожеж, що виникають через бездумне спалювання сміття та листя», – зазначили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР.

Читайте також: Спалювання сухостою під час війни можуть прирівнювати до диверсій

Під час спалювання сухих рослинних решток у повітря та легені людей потрапляють важкі метали, діоксини та найрізноманітніші канцерогенні сполуки. Крім того, із сухостоєм часто горить і сміття, що забруднює атмосферу. Спалювання листя не сприяє родючості грунтів, адже висока температура при горінні знищує всю мікрофлору, що утворюється у верхньому шарі ґрунту. Від сильної трав’яної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту: зайці, їжаки, плазуни, земноводні.

Читайте також: Унаслідок паління сухої трави на Львівщині загинула жінка

Зазначимо, що масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості бійцями Збройних Сил України та територіальної оборони.

Нагадаємо, що Залізничний районний суд Львова зобов’язав 60-річного мешканця села Мацошин Жовківської громади сплатити компенсацію пожежній частині за підпал сухої трави

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!