Від сьогодні в Україні почав діяти візовий режим для росіян. Як тепер видаватимуть візи

1638 0
Росіянам доведеться проходити додаткову перевірку.

Україна з 1 липня запроваджує візовий режим для громадян рф. Так, тепер росіянам доведеться проходити додаткову перевірку, щоб отримати візу. Про це повідомив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

«Подорожі без візи – це привілей для громадян розвинутих демократій, які не вбивають мирних людей і не зазіхають на суверенітет інших держав. І росія у цей список явно не потрапляє»,  написав він.

Читайте також: Україна запроваджує візовий режим для громадян росії

За його словами, тепер мету своєї поїздки до України кожному росіянину доведеться обґрунтовувати заздалегідь. Водночас навіть якщо громадяни рф отримають візу, то це не гарантує безперешкодний в’їзд до України.

Так, на росіян чекає стандартна процедура отримання української візи, проте перевірка заявників відбуватиметься глибше. Вартість візи буде стандартною – 65 доларів. Громадяни росії зможуть отримати три типи українських віз – короткострокові, транзитні і довгострокові, пише Громадське.

Нагадаємо, що на початку березня Україна закрила свої посольства та консульства у росії, тому росіянам у цій країні доведеться звертатися міжнародного оператора VFS Global. Після цього документи на опрацювання отримуватимуть безпосередньо українські дипломатичні установи у сусідніх з росією країнах.

У середині березня компанія повідомляла, що її представництва у росії призупиняють роботу. Проте Ніколенко нам зазначив, що, за даними МЗС, повністю роботу не припинено. Якщо ж громадяни рф перебувають на території третіх країн, їм потрібно буде звернутися або до візових центрів, із якими Україна має відповідні домовленості, або безпосередньо до українських посольств чи консульств.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!