Від сьогодні водії повинні їздити з увімкненими фарами поза містом

1889 0
У разі недотримання вимог ПДР – штраф.
Фото: Wallpaperscraft

Фото: Wallpaperscraft

З 1 жовтня і до 1 травня українські водії автомобілів повинні їздити з увімкненими фарами поза населеними пунктами. Про це повідомляє Патрульна поліція України.

Такі норми в українському законодавстві пов'язані з необхідністю додаткового позначення авто в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період. Поліцейські підкреслюють, що ця вимога правил дорожнього руху є обов'язковою для виконання в будь-який час доби.

Читайте також: В Україні запрацювала автоматична фіксація порушень на дорогах

«1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар», - йдеться в повідомленні.

За порушення вимоги водіям доведеться заплатити штраф у розмірі від 425 до 510 гривень (ч. 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Нагадаємо, сплатити штраф за порушення ПДР можна онлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!