Помер відомий науковець та винахідник із Львівщини Богдан Стадник

995 0
Богдан Стадник автор понад 500 наукових праць – монографій, статей, а також патентів та винаходів.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

У четвер, 22 вересня, на 87 році життя відійшов у вічність багатолітній директор Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, доктор технічних наук, професор, заслужений винахідник УРСР,  професор Львівської політехніки Богдан Стадник. Про це повідомляє Інститут комп’ютерних технологій, автоматики та метрології.

Прощання з покійним відбулось 23 вересня. Поховали його Янівському кладовищі. 

Читайте також: Львівщина втратила на війні 23-річного захисника Андрія Кушніра

Для довідки 

Богдан Стадник автор понад 500 наукових праць – монографій, статей, а також патентів та винаходів. 

Народився 1 червня 1936 року у мальовничому селі Гірне Стрийського району на Бойківщині у багатодітній родині. Після закінчення місцевої семирічки (1943 — 1950 рр.) продовжував здобувати середню освіту у м. Сколе, а у 1953 році вступив на престижний радіотехнічний факультет Львівського політехнічного інституту. 

У 1958 році закінчив інститут і був скерований на роботу в окреме конструкторське бюро «Термоприлад» при заводі «Львівприлад». У 1982 році очолив кафедру «Інформаційно-вимірювальної техніки» в Політехніці. Він не лише зберіг започатковане попередниками, а й розвинув нові сфери діяльності, приділяючи передовсім увагу розширеннюзв’язків із закордонними колегами, оновленню матеріальної бази кафедри через створення нових лабораторій, отримання сучасного обладнання.

За його участі створено нові термоперетворювачі для різних галузей народного господарства та наукових досліджень, серед яких прилади, що використовувалися для вимірювання температури в межах міжнародних проєктів «Вега» та «Фобос».

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!